Miks Sa peaksid sõudemasina oma treeningrutiini lisama?

Miks sõudemasin hea on? Nagu selgub, päris mitmel põhjusel! Sõudmismasin on kogu keha treening, mis võib parandada vastupidavust ja jõudu ning pakub terve hulga muid hüvesid. 

Mõned sõudemasina eelised on järgmised:

See aktiveerib nii palju lihaseid!

See petlikult lihtne seade kaasab suure hulgal lihaseid – umbes 86%, mis teeb sellest tõelise kogu keha treeningu. 

See on vähese koormusega treening

Kuna sõudemasin pakub vähese koormusega treeningut, on turvaline valik neile, kellel on krooniline valu või liigeseprobleemid ja kes vajavad leebemat treeningut. Kui treeningrutiini jaoks on vaja vähese koormusega treeningut, soovitame sõudemasinaga alustades töötada koos personaaltreeneriga, et tagada vajadustele vastav töötempo.

See teeb igast treeningäevast salaja jalapäeva

Need, kes pole kunagi varem sõudmismasinat proovinud, võivad eeldada, et suurema osa tööst teeb ülakeha – lõppude lõpuks tehakse sõudmisliigutusi kätega. Tegelikult teeb ka alakeha teeb sõudmise ajal tohutult tööd – hiljutine uuring näitab, et 65–75% sõudmistreeningust on jalgades tunda!

See sihib kõhulihaseid ja keret

Sõudmismasin on kuulus oma kerelihastega töötamise poolest, muutes selle ületamatuks keretreeninguks - tugevamate kõhulihastega kaasneb loomulikult parem tasakaalu- ja stabiilsustunne. 

See soodustab paremat südame-veresoonkonna tervist

Sõudmist peetakse aeroobse või kardiovaskulaarse treeningu vormiks. Nagu viimane nimi viitab, mõjutab seda tüüpi treening otseselt südame-veresoonkonda. Treenides regulaarselt, tugevdatakse oma südant ning parandatakse kopsude tervist ja hingamist.

See võib olla väga teraapiline

Kuigi paljudel kogukeha treeningutel on "go-go-go" energia, ei pruugi see nii olla sõudemasina puhul. Sõudjal sooritatav korduv sirgjooneline liigutus võib kergesti muutuda “autopiloodi” tüüpi harjutuseks, mis võimaldab sportlasel lõõgastuda ja isegi meditatiivsesse seisundisse siseneda. 

See on kasulik kaalulangetamise tööriist

Kardiotreening võib olla suurepärane vahend kalorite ja rasva põletamiseks. Kui on soov mõni kilo kaalust alla võtta, on sõudmise oma jõusaalirutiini lisamine suurepärane täiendus oma treeningpäeva algusesse või lõppu.


IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Rootsis, Soomes ja Islandil - pakkudes põhjalikke teadmisi personaaltreenerina töötamise ning oma personaaltreeneri brändi kasvatamise alustaladel. Loe lisaks koolituse ajakava ning struktuuri kohta https://www.intensivept.ee/koolituste-plaan