Robert Tomingas - New Personal Trainer is in Town!

 
Robert Tomingas - sünnilt saarlane, 6-kordne Eesti Meister Brasiilia Jiu-Jitsus, 2-kordne lukumaadluse Eesti Meister ning personaaltreener, kelle all on treeninud mitmed Brasiila Jiu-Jitsu meistritiitleid saavutanud sportlasi Skandinaavias, Eestis n…

Robert Tomingas - sünnilt saarlane, 6-kordne Eesti Meister Brasiilia Jiu-Jitsus, 2-kordne lukumaadluse Eesti Meister ning personaaltreener, kelle all on treeninud mitmed Brasiila Jiu-Jitsu meistritiitleid saavutanud sportlasi Skandinaavias, Eestis ning Baltimaades.

Roberti Lugu

Kuna olen sünnilt saarlane, siis minu sportlaskarjäär sai alguse Saaremaalt, kus alustasin 16-aastaselt jõusaali treeningutega. Peamiselt olen arendanud end jõutõstmise ja Brasilia jiu jitsu valdkonnas, ent mulle ei ole võõrad ka judo, sangpomm ja karate.

Tänaseks olen tegelenud jõusaali treeningutega ca 28 aastat ja brasiilia jiujitsuga 18 aastat (must vöö 21.09.2014, 1 dan 27.07.2019). Loen ennast uhkusega Eesti BJJ pioneeriks ning üheks Eesti suurima BJJ spordiklubi 3DTreening asutajaliikmeks. Lisaks IBJJF registreeringule, kuulun organisatsiooni HILTI BJJ, mida esindan Eestis läbi spordi edendamise Hilti BJJ spordiklubides, mis Eestis asuvad Mustlas ja Tallinnas. Olen ka ülemaailmse lukumaadluse liiga Abu Dhabi Combat Club (ADCC) country leader Eestis ja läbi organisatsiooni ADCC Estonia MTÜ korraldame iga-aastaselt ADCC EST Open võistlusi lukumaadluses, tuues seeläbi Eestisse võistlema mitmeid tugevaid välissportlasi.

Olen 6-kordne Eesti meister Brasiilia Jiu-Jitsus (2010, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018) ja 2-kordne lukumaadluse Eesti meister (2010, 2019). Viimati tulin valitsevaks Eesti meistriks -98.9 kg pro klassis Eesti lukumaadluse meistrivõistlusel ADCC EST Open.

Igapäevaselt viin läbi BJJ ja personaaltreeninguid Tartus asuvas Eesti vanimas Brasiilia jiujitsu spordiklubis “Võimla”.

Olen võitnud mitmeid huvitavaid tiitleid sportlasena lisaks Eesti meistritiitlitele. Neist minu jaoks olulisemad on muidugi 1994. aastal Eesti meistri ja Saaremaa parima tõstja tiitel jõutõtmises ja 2018. aastal Põhjamaade lahtistel Brasiilia jiu-jitsu meistrivõistlustel meistritiitel -100.5 kg mustade vööde klassis.

Kõige huvitavam on vast olnud 2008. aastal “Tehumardi Töllu tiitel,” kus tuli maadelda Saaremaal Tehumardi mõõga all kohalike “viikingitega” rahva õnnistuse saatel.

Mis ajendas Sind personaaltreeneriks õppima?

2020. aasta kevadel läbielatud raske ajuinfarkt pani mind mõtlema enda parimate võimaluste kasutamise üle elus, lähtuvalt asjaolust, et olin tol hetkel ka juhuslikult töötu. Tekkis mõte midagi teha ise selliselt, et saan ennast maksimaalselt rakendada, ise oma aega planeerida, sõltumata teistest ja kasulik olla maksimaalselt nii iseenda perele kui ka ühiskonnale. Mis võiks olla veel õigem, kui näha halvimas situatsioonis parimat - ühendada enda armastus spordi vastu ning tahe ja sihikindlus üheks konkreetseks ideeks, läbi mille enda, oma pere ja miks mitte ka mind ümbritsevate inimeste elu paremaks muuta.

Idee, miks just personaaltreeneriks saada, oligi sündinud.

Maksimalistina tundsin, et ikka on veel võimalik spordialaselt mingis suunas areneda.

Võib öelda, et just elu murdepunkt – raske terviserike ja sellest taastumine ning samal ajal töötu olemine – oli minule nii õnnetus kui ka õnn samal ajal. Mul avanes suurepärane võimalus liituda Töötukassa abil Intensive PT koolitusega ning läbi selle viia ellu üks oma unistusi - viia minu pikaajaline kogemus BJJ-s ning jõutõstmises täiesti uuele tasemele ning saada kvalifitseeritud rahvusvaheliseks treeneriks.

Minu treenitavate hulgas on tänaseks lisaks tavaharrastajatele ka mitmeid tugevaid nais- ja meessportlasi Brasiilia jiu-jitsus, kes on saavutanud meistritiitleid nii Eestis, Skandinaavias kui ka Brasiilia jiu-jitsu Euroopa Meistrivõistlustel poodiumile astunud.

Spordiga aktiivselt tegeledes olen aastaid tegev olnud ka BJJ treenerina mitmes brasiilia jiu-jitsu spordiklubis Eestis ja viinud läbi teemakohaseid seminare nii Eestis, Baltimaades kui ka Skandinaavias.

Kuna teen endale meeldivaid asju alati hingega, siis tänaseks olen asutanud ettevõtte RAUS-TOMINGASPT OÜ, mille eesmärk koostöös jõutõstmise kolmekordse maailmameistri Alex Edward Rausiga on ettevõtte missiooni vääriline - „Terves kehas olgu terve vaim!” Selline lihtne juhtlause iseloomustab meie klientidele kokkuvõtvalt füüsilise liikumise tähtsust inimese ajutegevuse parendamisel, nii füüsilist võimekust kui ka vaimset enesearengut arvestades.

Kõigile neile, kes soovivad või kaaluvad võimalust personaaltreeneriks õppida, soovitan kindlasti IPT koolitust, kui väga arendava ja toreda koostöö algust uute ning huvitavate inimestega, kus õppida saad oma ala professionaalidelt, kes on personaaltreenerina pikalt tegutsenud.

 
personaaltreening
12798843_10206279323931449_1654808255933759774_n.jpg
121061035_10219792538913378_8215905561591823043_o.jpg

IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Rootsis, Soomes ja Islandil - pakkudes põhjalikke teadmisi personaaltreenerina töötamise ning oma personaaltreeneri brändi kasvatamise alustaladel.

Loe lisaks koolituse ajakava ning struktuuri kohta https://www.intensivept.ee/koolituste-plaan


IntervjuudIndrek Reilson