Lõpetaja profiil - Gedrik Keinast

 
IntensivePT Personaaltreener Gedrik Keinast

Gedrik Keinast

Personaaltreener - EQF Level 4

 

IntensivePT personaaltreenerite koolituse käigus teadmisi täiendanud ning tänaseks edukalt lõpetanud, Muhumaalt pärit Gedrik hakkab koolituse lõppedes tegutsema personaaltreenerina Tartus. Küsisime Gedrikult tema tausta, erialase kogemuse ning eesmärkide kohta oma tulevases töös. Lisaks räägime veidi liikuvusest, selle funktsionaalsusest, treeningutest, koolitusest ning edasistest plaanidest. Alljärgnevalt tõime välja meie arutelu vabas vormis.

Alustuseks - räägi meile veidi endast

Olen Gedrik Keinast - päris Saartelt, täpsemalt Muhumaalt. Füüsilise tegevuse ja spordiga tegelenud peaaegu terve elu. Varasemas nooruses oli väga aktiivne ning edukas lühimaajooksudes, korv- ja jalgpallis ning üsna võimekas, kuid lühikest aega, odaviskes ja kettaheites. Olen mänginud võistlustasemel golfi ning pikki aastaid igapäevaselt tegelenud karatega, millest sai aastateks mu põhiala.

Selle kõrvalt hakkas vaikselt huvi tekkima jõusaalitreeningute ning riistvõimlemise ning akrobaatika vastu. Minu jaoks on oluline, et keha olema võimeline liikuma võimalikult mitmekülgselt (jõud, kiirus, painduvus, osavus, tasakaal jne) Enda puhul peangi tugevaks küljeks keha tunnetust ebatavalistes oludes. See on mind aidanud ka paljude spordialadega tegelemise juures.

Mis tõi sind Fitnessi juurde?

Mind tõi Fitnessi juurde tegelikult just kodusaar. Kuna maal on tohutult palju töid (näiteks rasked maakivid ja heinatöö), siis oma tugeva füüsise olen maalt saanud.

Maatööde toel tegin ülikoolis jõutõmmet, kükki ja rinnalt surumist, haarde tugevust + kõike muud suurema raskusega, kui need kes tegelesid aktiivselt ainult jõusaalitreeningutega, kuigi varasemalt polnud klassikalise jõutõstmist eraldi treeninud.

Milliste spordialadega oled varasemalt tegelenud?

Noorena korvpall, jalgpall ning lühidistantsid jooksmises. Nendes olen ka väga palju võistlemas käinud ning olnud päris edukas. Vahelduseks tegelesin aktiivselt golfiga. Kuna varustus ja kõik muud asjad olid mulle klubi kulul, sai sellega tegeletud võistlustasemel. Samal ajal käisin igapäevaselt mitmed tunnid karate- ja ninjutsu treeningutel(kergelt ka kick-poksi), aga karate jäi siiski põhialaks.

Golfi ja karate kõrvalt käisin aeg-ajalt jõusaalis lihtsalt keha tugevamaks treenimas ilma suuremate plaanideta, kuna see oli lihtsalt koht, kus vabast ajast natukenegi keha veidi suuremalt koormata. Kuna ma olin Eestis peaaegu ainus aktiivne antud karatestiili esindaja, siis Saartelt lahkudes ja Tartusse ülikooli minnes polnud võtta enam treenerit ning vaikselt kadus see ära. Üksi aeg-ajalt veel praktiseerin. Ülikooli ajal hakkasin tõsisemalt jõusaalile keskenduma, ning kuna gümnaasiumi ajast oli riistvõimlemises kõva põhi all, siis jätkasin ka aktiivselt enda selle poole arendamisega.

Kirjelda oma tüüpilist treeningut

Treening algab korraliku soojendusega, algul ellips, sõudeergomeeter või jooks ning siis keharaskusega, kummilindiga ning vahenditega harjutused, lisaks veidi mobility harjutusi. Seejärel treening suurte raskustega, või kui on calisthenicu trenn, siis keharaskusega(rööbaspuudel, rippkangil, rõngastel jne). Treening lõpeb lõdvestusjooksuga või ellipsi peal ning korralikult venitades. Üldiselt kestab soojendus ca 15min, treeningu põhiosa 60min ning tihti läheb taastava osa peale ca 30-50min. Venitusharjutuste hulka kuulub suures osas painduvuse arendamine ning mobility harjutused.

Miks otsustasid IntensivePT koolitusega liituda ja mida koolituse käigus õppisid?

Otsustasin liituda, kuna pideva ajapuuduse tõttu oli see ideaalne variant. Õppisin nii mõndagi. Kuna olen ülikoolis kehakultuuris käinud, sai meelde tuletatud nii vanu asju, kui ka üsna palju uusi teadmisi saadud, nt turundust. Samuti oli seltskond super, nii korraldajad kui ka osalejad. Tutvusi sai juurde üksjagu.

Mis Sind PT töö juures kõige enam motiveerib?

Personaaltreeneri töös motiveerib mind enim inimestega töötamine. Olen mitu aastat trenne andnud Tartu Ülikooli Akadeemilises Spordihoones noortele algajatele, ning see emotsioon, mis peale trenni valdab, on suurepärane. Kui 10-20 noort tulevad trenni, teretavad, kutsuvad treeneriks ning ära minnes ütlevad head aega ning räägivad kui hea trenn oli ning et mõned huvitavad harjutused on neil üle kooli kuulsaks saanud, mis toovad rahvast juurde, siis see toob ainult lisapowerit iseendale juurde.

Mis on sinu jaoks klientidega töötamise juures kõige olulisem?

Minu jaoks on treeningute koostamise juures kõige olulisem mängulisus ning nauding. On oluline, et klient naudib treeninguid ning lahkub rõõmsal meelel ja ootab juba järgmist korda.

Eesmärgiks on alati kliendile pakkuda uusi väljakutseid ning liikumismustreid, millest ta varem ei teadnud ning mille üle on tal väga hea meel, et “oii, nii hea harjutus, seda soovitan kõigile ja hakkan ise ka tegema’’. Eriti hea on, kui mõni klient soovib vahel koos trenni teha, nt jooksmas käia vms. Psühholoogiliselt annab see kliendile, eriti noorematele, motivatsiooni juurde.

Millistele treeningutele hakkad klientidega enim keskenduma?

Meeldiks keskenduda keharaskusega harjutustele, topispallile, sangpommidele, poksikotile, Indian Clubs’idele jms, millega keha saab arendada mitmekülgselt. Ka seal võib mõni klient näha mõnda uut harjutust ning minuga koos avastab, kui raske tegelikult võib üks pealtnäha väga lihtne harjutus olla.

Kindlasti ei kao minu harjutuste varamust ka jõusaal, kuna ma ise tegelen sellega palju. Ja kui mõni klient soovib end arendada mõne muu spordialaga seotult, siis võtan väljakutsed loomulikult suurima heameelega vastu.

Mis teeb Sind personaaltreenerina eriliseks?

Mitmekülgsus. Kuna mulle meeldib palju uusi asju praktiseerida ja välja mõelda igasugu harjutusi erinevates kohtades ja ebatavaliste vahenditega, siis on väga huvitav mõelda ja näha, kuhu see endaga välja viib. Lisaks - Ülikool. Kuna Tartu Ülikoolis kehakultuuris sai õpitud tohutult palju psühholoogiat ning pedagoogikat, tunnen, et nendest teadmistest on treeningute andmisel palju kasu.

Kus regioonis, piirkonnas, kavatsed treenima hakata ning kuidas sinuga ühendust saab?

Kavatsen treenima hakata Tartus ning olen tänasest juba soovijatele kättesaadav. Minuga saab ühendust Facebooki teel(Gedrik Keinast), instagram: @gedrik, tel: 56675547 või gmail: gedrik.k@gmail.com

IntensivePT soovib Gedrikule omalt poolt suurt edu ning jaksu oma edaspidises töös. Kui Sinulgi, kallis lugeja, on soovi oma meie koolitusel ennast arendada, saad meiega ühendust võtta kodulehe kaudu või klikkides nupule “liitu koolitusega”

Siiralt sinuga,
IntensivePT