Peidetud rasva ohtlikkus ehk kõhupiirkonna rasva vastu ravimid või treening?

Teadlased ning arstid teavad, et rasv, mida sa saad konkreetselt lindiga mõõta ei ole kõige ohtlikum. See on rasv, mis ei hakka meile esialgu silma. Mis on vistseraalse rasva vastu võitlemiseks üks parim lahendus? Regulaarne treening või ravimid?


Vistseraalse rasva ohtlikkus

Kõhupiirkonna ning organite ümber olev rasv mõjutab tervet meie kehasüsteemi. Ei jää puutumata süda, maks ega muud siseorganid. Teadlased UT Southwester Medical Centerist kasutasid kahte moodi lähenemist antud rasva vastu võitlemiseks. Esimene oli elustiili muutus, tuues sisse püsivam treening ning igapäevane aktiivsus. Teine farmakoloogline ning võideldes antud probleemi vastu ravimitega.


Ravimid vs treening

Uurijad hindasid vistseraalse rasva näitajaid 3502 inimesel 6-kuu pikkuse perioodi vältel. Mõlemad meetodid osutusid edukaks, kuid parimad näitajad tõi kaalukaotus läbi treeningu.  Kasutatud ravimid siinjuures mainides olid FDA poolt heaks kiidetud. Seega igati inimese enda kätesse võetav asi, Dr.Neeland ütleb, et rasva asukoht on oluline ning treening võib peaaegu sõna otseses mõttes “sulatada vistseraalset rasva”.


Tegemist ei ole Eestis kõige suurema probleemiga, kuid siiski millegagi, mille suhtes olla ettevaatlik. Jälgida enda toitumist, treeningut ning teadvustada endale, mida oma kehadega teeme.


Alati ei ole oluline jääda kinni kaalunumbrisse ning BMI-sse, vaid oluline on see, millest keha koosneb!


Siiralt Sinuga,
IntensivePT

TreeningKirsti Vaikla