Mis omadusi oodatakse personaaltreeneritelt?

Treeningud ning enda tervise eest hoolitsemine muutub aja möödudes aina populaarsemaks. Eriti praegu kui kätte jõuab uus aasta - tehakse mitmeid muudatusi enda elustiilis ning seatakse paika eesmärgid. Tihti soovitakse seda teha just personaaltreeneri abiga, et kindlalt ning edukalt need saavutada. Kuid mis omaduste põhjal endale personaaltreener valitakse?

Kindlasti võiks ühel personaaltreeneril olla…

Kindlasti on kõigil oma arusaam, kuid peamised tõed peavad enamiku puhul paika. Oluliseks ning lausa vajalikuks peetakse loomulikult vastavat väljaõpet ja kompetentsust. See loob usaldust ning kindlustunnet kliendile, et ta on õige inimese juures. Sotsiaalsed ning motiveerivad oskused mugavaks koostööks. Oluline on empaatia võime, oskus suhestuda ning mõista klienti, lasta tunda tal end unikaalsena, sest igale kliendile tuleb läheneda personaalselt. Ei ole haruldane, et valiku põhjendusteks võivad olla vastav füüsiline välimus ning sugu. Olenevalt inimesest, kellega ja kuidas end sobivalt tuntakse.

Kindlasti ei tohiks üks personaaltreener…

Iga personaaltreener peaks kindlasti vältima teatud vigu, mis viivad negatiivsete omadusteni. Inimesed ootavad treenerilt professionaalset käitumist. Seega sagedased kohtumiste tühistamised ning nendest mitte teavitamiseks kindlasti ei loo treeneri ning kliendi vahel vajalikku usaldust. Oluline on jääda enda teadmiste ja oskuste piiri. Seega personaaltreenerilt kindlasti oodatakse teadmiste puudulikkuse korral vastavat julgust seda tunnistada ning vajadusel suunata klient mure korral konkreetsema spetsialistini. Ühtlasti oluliseks on korrektne kõnepruuk, pühendumus treeningutes ning esinduslik välimus.

Inimesed otsivad personaaltreeneritelt tuge ning abi. Kedagi, kes on nende õpetaja ja mentor. See nõuab piisavat eeltööd, et olla enda valikus kindel.

Seniks soovime teile kõigile vahvat aasta lõppu ning uue algust. Paneme eesmärgid paika ning liigume uude aastasse täie poweriga!

Siiralt Sinuga,
IntensivePT