IntensivePT Eesti

View Original

Teele Vilumets - kõige parem tunne on see kui klient jääb treeninguga rahule ja lahkub naeratus näol,

Minu nimi on Teele, olen 28- aastane. Pärit olen Tallinnast. Kui viimased 2 aastat olen elanud ja töötanud kahes linnas, siis alates selle aasta sügisest olen saanud lõpuks Haapsalusse paikseks jääda. Olen lõpetanud Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli farmaatsia erialal ning töötan täiskohaga apteegis.

Kuidas jõudsid PT ametini ja kust tekkis huvi selle vastu?

Juba mõnda aega on olnud soov õppida uut eriala ning omandada uusi teadmisi. Aktiivne eluviis ja tervislik toitumine on minu elus väga tähtsal kohal, kuid kahjuks ei ole ma alati just kõige targemalt käitunud. Näiteks olen teinud palju trenni, kuid teadmatusest hoidnud liiga madalat kaloraaži, millest on tekkinud ka erinevaid terviseprobleeme. Selleks, et parandada nii iseenda kui ka teiste tervist, saada teadlikumaks inimkeha funktsioneerimisest, treeningute positiivsest mõjust meie organismile, saada rohkem infot toitumise kohta- otsustasin minna õppima personaaltreeneriks. Kõigi nende uute teadmistega soovin aidata leida inimestel tasakaalu, luua häid harjumusi ning muuta nende eluviis aktiivsemaks.
Ei saa salata, et selle eriala üheks plussiks minu jaoks on ka see, et ma saan ise oma tööaega planeerida.

Milline on olnud Sinu suhe spordi ja teiste õpetamisega eelnevalt?
Aktiivsemalt hakkasin spordiga tegelema 2007. aastal kui alustasin jalgpalli mängimisega. Varasemalt käisin laste muusikateatris, showtantsus ning klaveri tundides. Jalgpalli mängisin ~10 aastat nii noorteliigades kui ka naiste esi- ja meistriliigas ning pärast paari aastast pausi mängisin ka 2 aastat rahvaliigas. Selle paari aastase pausi ajal käisin vahepeal ka jõusaalis. Tegin seal küll trenni, kuid teadlikuks treeninguks ma seda ilmselt nimetada ei julgeks. Viimasel aastal ainult Tallinnas elades käisin sellises vinges trennis nagu HIIT & Boxing for ladies.
2019. aasta sügisel tuli mul treeningutest ligikaudu pooleaastane paus teha ning seejärel hakkasin vaikselt kodus treenima. Lemmiktegevuseks on muidugi ka mäesuusatamine.

Kellegi õpetamine on mulle uus kogemus. Apteegis olen ma töötanud 6,5 aastat ning inimeste murede ja terviseprobleemide kuulamine ja nendele lahenduste (vajaliku toidulisandi või ravimi soovitamine) leidmine on minu igapäevane töö. Mõnikord piisab ka ainult nõuandest ja elustiili korrigeerimise soovitustest. 

Milline osa PT tööst Sulle enim meeldib ja samas ka mis valmistab raskusi?
Kuna see amet on minu jaoks väga uus. 1,5 kuud olen andnud rühmatreeninguna ringtrenni ning nüüdseks ka personaaltreeninguid. Kuid ma juba tunnen, et see on see, mis paneb mul silma särama ja toob naeratuse näole. Kõige parem tunne on see kui klient jääb treeninguga rahule ja lahkub naeratus näol, siis on minu ülesanne täidetud.
Eks iga algus on raske ja tööd kõige selle nimel tuleb väga palju teha. Kuid kuna see on see, mida ma teha soovin, siis on see kõik seda pingutust väärt.

Kus näed end tulevikus?
Varasemalt pole ma julgenud väga suurelt unistada, kuid ma loodan, et tulevikus oman päris enda treeningstuudiot Helk Stuudio nime all, kus toimuvad erinevad treeningud, nõustamised, koolitused ja üritused. Kuna hetkel on kõik alles nii värske, siis mõtteid on erinevaid. Üks mõte on ka võib-olla hoopis midagi veebipõhist luua. Eks aega näitab, mis saab.

Mida soovitaksid teistele, kes on oma teekonna alguses ja mõtlevad, et kas peaks PTks saama?

Kui Sa tunned, et inimeste aitamine on see, mida Sa teha soovid ning, mis paneb Sul silma särama, siis kindlasti soovitan! Sellelt koolituselt saad Sa korraliku baasi enda teekonnale, sest võib öelda, et see elukutse on elukestev õpe.
Lause, mis mõjus minule väga julgustavalt ning ehk mõjub ka kellelegi, kes seda praegu loeb oli “Hakka pihta enne, kui Sa valmis oled”. Muidugi valdas mind alguses kerge ärevus ja pabistamine ning see oli suur samm minu mugavustsoonist välja. Kuna ka üks põhjuseid, miks otsustasin personaaltreeneriks õppida oli töökoha vahetus, siis ma lihtsalt hakkasin pihta!

Teele tegemistel saad silma peal hoida tema Instagrami kaudu @helkstuudio