IntensivePT Eesti

View Original

Personaaltreenerite turundustrendid

Kuna IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Soomes, Rootsis ja Islandil toimub erinevate riikide vahel pidev koostöö koolituse arendamise ning täiendamise osas. Lisaks koolituse sisuga seotud teemadele arutame ka sotsiaalmeedia- ning turunduskampaaniaid ja räägime erinevatest trendidest ja postitustest, millega erinevad edukad personaaltreenerid silma on paistnud.

Rääkides turunduskanalitest, on põhilise fookuse all siiski Instagram ja Facebook - kuna need on kaks kõige laialdasemalt kasutatavat sisuturunduskanalit. Selle postitusega jagame ka Teiega meile kõige rohkem silma paistnud strateegiaid, millega personaaltreenerid saavad oma teenuse ulatust ning oma tegevust laiendada.

Mõned trendid, mida oleme märganud:

Retseptide jagamine

Toidupildid on esiteks ilmekad ning paistavad Teie sotsiaalmeedia kontol erksalt silma - kuid me teame, et oma teenuse turundamiseks ei piisa enam ilusatest piltidest. Miks mitte lisada juurde ka koostisosad, makrotoitained ja valmistamisjuhend, et saaksite oma jälgijatele rohkem väärtust pakkuda.

Oma treeningu jagamine

Oma treeningu jagamine on personaalne - see on isiklik ning näitab, et elad ka ise oma õpetussõnade järgi. See näitab, et füüsiline aktiivsus on osa Sinu elustiilist ning annab võimaluse nii mõnelegi jälgijale Sinu treeningutest inspiratsiooni saada. See ei pea olema midagi erilist - me ei pea lisama harjutusi, mida me muidu ei teeks lihtsalt huvi äratamise jaoks - see treeningvideo või treeningpäev võib olla osa meie regulaarsest treeningkavast.

Mõlemad on muidugi head meetodid oma jälgijate haaramiseks - olgu selleks siis omapärased harjutused või meie igapäevane treening. Proovi siin mitte liialt keeruliseks minna ning säilita lihtsus ning loomulikkus. Jaga nippe, juhiseid, motivatsiooni ja nõuandeid - see aitab nii mõnelgi oma treeningutes muudatusi teha ning Sinu jälgijad saavad aimdust milliste treeningutega Sina tegeled.

Mõtleme sellest nii: milliseid treeningvideosid Sina huviga vaatad? Kui jälgid professionaalseid sportlasi, on huvitav näha milliseid spordispetsiifilisi harjutusi nemad oma treeningutes kasutavad. Kui aga jälgid personaaltreenereid on alati nauditav vaadata, et me ei pea alati oma treeninguid liiga tõsiselt võtma. Olenevalt eesmärgist ning võimalustest on iga indiviidi treening omamoodi ning mina naudin sellise sisu vaatamist huviga.

Harjutuste juhised
Nüüd jõuame teise video kategooria juurde - huvitavad harjutused. Eriti, kui tegemist on harjutustega, mida tavapäraselt jõusaalis ei näe - sissy squat, duck lunge, front lever, liikuvusharjutused. Harjutuste variatsioonid koos nende sooritustehnikaga annab inspiratsiooni ning näitab Sind treenerina abivalmis professionaalina. Ära unusta selgitamast ka milleks vastav harjutus efektiivne on ning milliste eesmärkidega harjutust sobitada võiks.


Personaalsed videod

Video vormis kaamerasse rääkimine nõuab veidi harjutamist, kuid annab Sinust, kui personaaltreenerist väga hea ülevaate. Proovi olla loomulik ning lõõgastunud - kui Sa ei tunne end täna video vormis mugavalt, lepi endaga kokku, et teed iga hommik peale ärkamist ühe video, milles räägid kaamerasse - see ei pea olema pikk, seda ei pea isegi üles laadima, kui sellega rahul ei ole, kuid see harjutus muudab enese filmimise mugavamaks ning tunned end lõpuks selles olukorras loomulikuna.

Üha rohkem koguvad populaarsust just autentsed ja loomulikud videod (mitte stuudios salvestatud) - seega haara oma telefon, lülita kaamera sisse ning jaga midagi ehtsat. Oma mõtteid, oma lugu, oma treeninguid, oma klientide edulugusid. Võimalusi on palju ning see ei pea olema ideaalne - sest olgem ausad - me kõik oleme väsinud filtritega küllastatud piltidest ning videotest.

Tee oma analüüs

Nüüd aga logi oma instagrami või facebook kontole ning vaata, milline sisu Sind haarab - millised postitused on Sinu jaoks huvitavad. Kirjuta üles kolme erineva huvitava postituse stiil ning eesmärk ja leia moodus oma kanalites sarnaste postituste loomiseks.

Selleks, et end edukalt turundada, proovi alati olla üks sammuke teistest eespool - või vähemalt käi trendidega kaasas ning ära jää oma mugavustsooni. Selliste strateegiate ning postituste kasutamine kasvatab Sinu jälgijaskonda ning võimaldab personaaltreenerina kasvada. Lihtsalt teiste treenerite postituste jälgimine, ei too mitte ühtegi potentsiaalset klienti - kuid vahvad postitused ning huvitav sisu sinu kanalitel kasvatab Sinu kliendibaasi.

Suuna oma sisu jälgijatele

Me võime end mugavalt tunda kindlate postituste osas - kuid see, kas meie sisu on ka huvitav ning väärtust pakkuv on olulisem, kui meie mugavustsoon. Iga postituse loomisega, peaksid vastama ühele olulisele küsimusele, mida Sinu jälgijad potentsiaalselt teada tahavad “Kas see personaaltreener on võimeline mind aitama nende tulemuste saamiseks, mida mina tahan?”

Veendu, et iga sinu postitus vastab sellele küsimusele ning oleme kindlad, et enese turundamine läheb sujuvalt.


IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Rootsis, Soomes ja Islandil - pakkudes põhjalikke teadmisi personaaltreenerina töötamise ning oma personaaltreeneri brändi kasvatamise alustaladel.

Loe lisaks koolituse ajakava ning struktuuri kohta https://www.intensivept.ee/koolituste-plaan