IntensivePT Eesti

View Original

Pärast koolituse lõpetamist peaks Sinu eesmärk olema arendada oma oskusi

Oleme korduvalt välja toonud, et personaaltreeneri elukutse on üks neist, kus tõeline õppimine algab alles pärast kooli lõppemist ja lõpetamist. Kuigi meie koolitused on väga mahukad ja põhjalikud, oleks võimatu kõike õpetada, kuna iga uus klient on indiviid, kelle jaoks toimivad erinevad asjad nii liikumise kui toitumise osas. Seega õpetame oma õpilastele põhitõdesid, mida neil on lubatud rakendada, süvendada ja kindlasti sageli ka kahtluse alla seada oma karjääris. Personaaltreeneri elukutse keskmes on lahenduskesksus ja kastist välja mõtlemine, kuna pea iga klient toob endaga kaasa mingisuguse väljakutse, millega treener peab kohanema. Kust täpselt leida oma karjääri jaoks vajalikku põhjalikku teavet?

 

Kuula oma kliente

Personaaltreeneri töö nõuab pidevat alandlikkust, isegi kui on olemas tegutsemiseks vajalikud oskused ja kogemused, on kliendil eluaegne kogemus ja tema teab, mis on tema kehas hästi ja mis halvasti. Kui klient kahtleb juhistes, kuula neid ja anna neile võimalus põhjendada, miks midagi peaks tegema või mitte. Võib juhtuda, et väikesed nähtamatud tegurid toovad kliendile tarbetuid ebamugavusi või valu. Nendel juhtudel on oluline õppida klienti kuulama. Pane tähele, et juhiste kahtluse alla seadmine on hoopis teine ​​asi kui see, et midagi ei ole kliendi mugavustsoonis. Sellistes olukordades on oluline, et suudaksid oma kliendile põhjendada, miks neid harjutusi tehakse - suhtlus ja avatud õhkkond tagab selle.

 

Jälgi oma valdkonna kirjandust ja uuringuid

Kirjanduse ja uuringute lugemine võimaldab teatud tüüpi inimesi treenida, näiteks võistlussportlasi või teatud spordiala harrastajaid (nt jõutõstmine, crossfit). Treeningu mahtude, seatud pikkuste ja intensiivsuse suurendamise uurimine võib tuua treeningprogrammi vajaliku, isegi marginaalse erinevuse, mis võib kliendi jõudlust märkimisväärselt parandada.

 

Loo oma ala professionaalide võrgustik

Vaheta oskusi ja kogemusi teiste personaaltreenerite ja treeneritega. Võimalusel tuleks võrgustik muuta võimalikult mitmekülgseks ja ulatuslikuks. Lisaks treeneritele võivad võrgustikku kuuluda näiteks füsioterapeut, massöör, arst ja toitumisspetsialist. Kui vajad rohkem abi, võta ühendust oma tugivõrguga. Iga suhtlus võrgustikuga suurendab ka Sinu enda oskusi, sest järgmine kord, kui midagi juhtub, on Sul parem teadmine, kuidas saad personaaltreenerina tegutseda.

 

Palka endale personaaltreener

Mis oleks parem viis millegi uue õppimiseks? Endale personaaltreeneri palkamisel saad jälgida teise professionaali tööd ja selle mõjudest enda kehale. Kliendisuhe kahe professionaali vahel võib olla mõlemale poolele väga rahuldust pakkuv kogemus, kuna õpite kindlasti üksteiselt uut.

 

+1 Vaata üle IntensivePT koolitusmaterjalid või osale uuesti praktilisel nädalavahetusel

Üks tore asi meie koolituse juures on see, et saad igal ajal loengute või praktilise nädalavahetuse jaoks õpitut üle vaatama – tasuta! Seega maksad kursuse hinna ainult ühe korra, kuid Sul on igavene õigus uuendatud materjalidele. Tõsi, uuendusi tuleb aina juurde, seega tasub materjale huvi pärast üle korrata. Kui oled sellest võimalusest huvitatud, võta ühendust: info@intensivept.ee