IntensivePT Eesti

View Original

Kas Sa jälgid teisi personaaltreenereid?

Kui vastus sellele küsimusele on "Ei", siis peaksid seda ehk tegema hakkama. Teisi personaaltreenereid jälgides ja kuulates on võimalik õppida väga palju, mida hiljem ise enda klientide treenimisel ära kasutada. Jälgi, kuidas teised treenerid end väljendavad, kuidas nad liiguvad, õpetavad, mis harjutusi nad teevad ja nopi nendest välja sobivad tegevusviisid, mida enda ja oma klientide puhul samuti kasutada. See muudab Sinu töö kvaliteetsemaks ning on vajalik nii Sinu, kui ka Sinu klientide arengu jaoks. Mida siis täpsemalt teiste personaaltreenerite puhul jälgida?

Uued harjutused

Erinevaid treeningharjutusi on olemas lõputult ja neid kõiki teada lihtsalt ei ole võimalik. Sul võivad olla välja kujunenud oma lemmik harjutused, kuid vaheldus on hea ja lausa vajalik. Uute harjutuste õppimine ja oma teadmiste laiendamine muudab Sind treenerina paremaks ja Sinu tööd väärtuslikumaks. Kui näed mõnda treenerit jõusaalis või koolitusel tegemas uut harjutust, mis Sulle meeldib, lisa see enda teadmistepanka ja ole valmis seda järgmine kord kasutusse võtma.

Uued väljendid

Sama asja ütlemiseks või probleemi lahendamiseks on olemas palju erinevaid viise. Kui oskad oma kliente aidata rohkematel viisidel, siis oskad sa aidata rohkemaid kliente, kuna inimesed on erinevad ja mõistavad asju erinevalt. Kuula teisi personaaltreenereid - kuidas nad oma klientidele juhiseid annavad ja neid parandavad. See kõik aitab suurendada Sinu võimekust oma klientide abistamisel.

Uued lähenemised

Kuidas teised treenerid oma sessioone läbi viivad? Kuidas nad harjutusi kombineerivad? Kuidas nad oma klientidega eesmärke paika panevad? Need on küsimused, mida endalt küsida ja mida meeles pidada teisi treenereid jälgides. See annab Sulle uue mõtteviisi enda klientidega töötamise jaoks, paneb märkama asju, mille peale Sa varem tulla ei osanud ja lihtsalt arendab Sind paremuse poole.

Parim viis teistelt õppimiseks on see, kui Sul on võimalus neilt näost-näkku edasisi küsimusi küsida, miks nad otsustasid midagi just nii teha või öelda jne. See aitab veelgi rohkem õppida ja mõista teistsuguseid mõtteviise. Lisaks annab see võimaluse ka neid isiklikult inspiratsiooni eest tänada. Me usume, et igal personaaltreeneril võiks olla (aeg-ajalt) personaaltreener, et just seeläbi ise ka õppida ja areneda.

Teiste treenerite jälgimine ei tähenda kellegi erialase omapära varastamist või järgi tegemist, vaid sellest inspiratsiooni ja uute ideede ammutamist enda asja tegemiseks. Lõppude lõpuks ju tugineme kõik kvaliteetsetele allikatele - ning see, kuidas me ammutatud teadmisi tõlgendame ning kasutame, mõjutab seda, kuidas ja mil moel meie kliendid arenevad. Kui võtad kasutusele mõne teise treeneri loodud treeningu ja postitad sellest video Instagrami - ära unusta teda märkida ja tänada.


IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Rootsis, Soomes ja Islandil - pakkudes põhjalikke teadmisi personaaltreenerina töötamise ning oma personaaltreeneri brändi kasvatamise alustaladel.

Loe lisaks koolituse ajakava ning struktuuri kohta https://www.intensivept.ee/koolituste-plaan